Var kan man bada och åka till stranden i september 2024?Var kan man hitta en behaglig havstemperatur under månaden i september?

Vill du åka till stranden i september Men var ska man åka för att vara säker på att få ett vatten med bra temperatur och kunna bada på ett behagligt vis? Svaret finns här med havstemperaturen i september överallt i världen och våra rekommendationer på destinationer dit man kan åka för att med säkerhet kunna njuta av havet.

Topp 15 för länder där man kan bada i september 2024Var kan man bada i september i världen?

September är populär för solsemester eftersom vädret i allmänhet är vackert med solsken och trevlig värme. Vissa platser i världen där man kan simma i september är emellertid mer gynnade än andra tack vare havstemperaturen som gör det behagligt att bada och ger dig möjligheten att njuta av storslagna blå laguner samt breda stränder vacker sand.

Om du bestämmer dig för att stanna i Europa och vill spendera tid på en magnifik strand med kristallklart och behagligt varmt vatten, välj då den spanska, portugisiska, franska kusten som alla gränsar till Medelhavet. Stränderna vid det Adriatiska havet bjuder på härlig avkoppling.

I Nordamerika kan du förvänta dig en färsk simtur, särskilt om du bor i Kanada. Men på sidan av Mexikanska golfen har du möjlighet att njuta av en trevlig havstemperatur. Förutom de länder som ligger i södra Brasilien så är Latinamerika ett populärt resmål i September och där du kan simma i varmt vatten men också utöva andra nautiska aktiviteter som surfing.

Om du har en svaghet för havsturismen i Asien så har du ett brett urval av destinationer, av vilka några av de bästa är Maldiverna, Vietnam, Malaysia eller pärlan i Indiska oceanen Sri Lanka och Japan. Men förbli vaksam eftersom september är kärnan i monsunperioden i Asien.

I september är Kap Verde, Tunisien, Seychellerna underbara destinationer som ger dig en känsla av behag. Bortsett från den namibiska kusten, som sticker ut med dess nästintill nollgradiga temperatur, så välkomnar alla badplatser i Afrika dig med öppna armar.

Under denna period kan du uppleva Turkiets badplatser i all dess prakt med magnifika platser där simning i september är idyllisk. De flesta badplatser i Mellanöstern erbjuder dig möjligheten att njuta av en härlig simtur. För de som gillar dykning så är Sultanatet Oman och Dubai perfekta destinationer.

Turkost hav och blå laguner med ett behagligt varmt hav, idylliska omgivningar med sandstränder eller pittoreska badplatser i september: det kan du uppleva på din semester i Karibien.

Karta över havstemperaturer i september

drömbad behagligt bad svalt bad kalla bad isande bad
Ändra enheter