Var i världen kan man bada? De bästa destinationerna vid strand och hav för bad, månad för månad

Förknippar du nödvändigtvis semestern med ett skönt havsbad varje dag? Upptäck de bästa destinationerna vid strand och hav i Europa och i hela världen för att bada alla månader om året. För varje månad på året hittar du våra rekommendationer på de bästa havsdestinationerna där havsvattnet garanterat är badvänligt samt en världskarta med medeltemperaturen i havet för varje land för att veta var man kan åka och bada.

Var kan man bada: vilken månad vill ni åka på semester?

Var kan man bada på varje kontinent?

Du drömmer om att tillbringa din semester på en plats där du kan njuta av det härligt varma och kristallklara havsvattnet, allt i en förtrollande miljö. Semestermål vid havet runt om i världen varierar beroende på säsong. Oavsett om du bestämmer dig för att resa i januari, april eller november kan du åka till en himmelsk destination där du kan bada under ideala förhållanden.

Om du väljer att stanna i Europa så är sommarsäsongen att föredra. Under denna period besöks Medelhavskusten som Costa Daurada i Spanien med perfekt havsvattentemperatur. Stränderna söder om den iberiska halvön som Algarve i Portugal är lika vackra som de fantastiska sommardestinationerna på Medelhavsöarna och Adriatiska kusten i Italien. Stränderna på Cypern, Malta och Sardinien ger dig en magisk miljö. För en destination som kombinerar äventyr och exotiska landskap så kan du åka till Balearerna och Madeira. Det finns fantastiska platser i Europa som bara väntar på att bli upptäckta.

I Amerika erbjuder kusten längs Karibiska havet perfekta soldestinationer och stränder en bra del av året. Precis som Costa Rica kommer Mexiko att ta dig med storm med sin Riviera Maya, som ligger inte långt från Cancún. Särskilt eftersom det är möjligt att upptäcka latinska förhistoriska rester. Om du brinner för vattensporter så kommer Stillahavskusten att tillfredsställa dig med platser för surfing, draksurfing eller vattenskoter, vare sig du befinner dig i Kalifornien, Hanauma Bay på Hawaii eller i Acapulco. Samba-älskare har ingenting att förlora genom att åka direkt till Brasilien för att njuta av den berömda Paco cabana-stranden.

De vackraste stränderna i Asien finns i Andaman, vid Maldiverna eller på öar som Phuket eller Koh Phi Phi i Thailand. För en avkopplande vistelse i frodig grönska kan Sri Lanka och den indiska kusten förbluffa dig dess makalösa sandstränder. För de som gillar dykning så är den filippinska havsmiljön full av färger. Asien är full av vackra platser där simning är en ren fröjd. Men för att njuta fullt ut av din vistelse bör du undvika monsunsäsongen som kännetecknas av rikligt regn.

Afrika har flera paradisiska badplatser samt fantastiska och välutrustade badorter. Kusten i Tunisien och stränderna i Marocko är perfekta för en thalassoterapi-vistelse. Å andra sidan är Tanzania och dess kuster perfekta för en lugn semester. De som gillar surfing och vattensporter kommer att blir tillfredsställda med klimatförhållandena i Kapstaden och den sydafrikanska kusten. I kategorin paradisöar ingår Kap Verde, Seychellerna, Réunion, Mauritius och Madagaskar bland destinationerna du bara inte får missa.

Om du har en förkärlek till Mellanöstern så är sommarsäsongen den bästa tiden för att åka dit. Antalya och Bodrum i Turkiet är gynnsamma för att spendera tid vid havet. För dem som gillar att tänka utanför rutan kommer kusten i Döda havet att få dig att upptäcka nöjet med thalassoterapi. Dykare kan hitta sin glädje i Hurghada eller Sharm el-Sheik, som är fantastiska destinationer med Egyptens berömda pyramider. Du hittar även vackra dykplatser utanför Yemens kust, på ön Socotra eller vid Förenade Arabemiraten.

Om du vill åka längre bort så är de karibiska öarna underbara, som Punta Cana i Dominikanska republiken eller stränderna i Guadeloupe som präglas av kokospalmer. Kuba kommer säkert att glädja dig med dess rom, salsa och naturligtvis dess fantastiska stränder som Cayo Santa Maria. Speciellt eftersom väderförhållandena är utmärkta en bra del av året.

Ändra enheter