Var kan man bada och åka till stranden i maj 2024?Var kan man hitta en behaglig havstemperatur under månaden i maj?

Vill du åka till stranden i maj Men var ska man åka för att vara säker på att få ett vatten med bra temperatur och kunna bada på ett behagligt vis? Svaret finns här med havstemperaturen i maj överallt i världen och våra rekommendationer på destinationer dit man kan åka för att med säkerhet kunna njuta av havet.

Topp 15 för länder där man kan bada i maj 2024Var kan man bada i maj i världen?

Du drömmer om att åka till ställen där du kan bada i maj och njuta av den behagliga havstemperaturen samt tillbringa oförglömliga avkopplande stunder. Många paradisiska platser välkomnar dig med härligt väder som består av sol och behaglig värme.

Då länderna som gränsar till Nordsjön missgynnas av havets minusgrader, så kan du istället åka till länderna vid Medelhavet som präglas av acceptabla klimatförhållanden. Havstemperaturen i södra Europa är kylig, men det går att bada eftersom vädret i maj är behagligt. Spanien, Portugal, södra Frankrike och till och med Kroatien har platser där det är behagligt att bada i maj.

För de som vill åka till Nordamerika så är Floridas kuster och den Mexikanska golfen säkra semestermål vid havet. Yucatán-halvön och Costa Rica är populära destinationer i Centralamerika bland de länder där man kan bada i maj. Speciellt eftersom havstemperaturen helt enkelt är perfekt för en simtur.

Från Centralasien till Sydostasien via länder mer söderut som Maldiverna, södra Indien eller Sri Lanka, så är maj månad fantastiskt för en havssemester, särskilt eftersom havstemperaturen är behaglig i vissa platser i maj. Japan och Taiwan kan läggas till i listan över länder som rekommenderas för att ta en skön simtur.

Väljer du en destination i Afrika så kommer du att ha ett brett utbud av stränder och idylliska platser där du kan bada i maj och njuta av solen, värmen samt temperaturen i det behagligt varma havet. Från Senegal till Gabon via länderna i östra Afrika som Moçambique eller de paradisiska öarna som Reunion och Madagaskar, kommer du tappa andan av all skönhet länderna har att erbjuda.

I maj kan du uppleva södra Turkiets charm och njuta av solen samt havet. Destinationer som Egypten och Dubai fylls av besökare eftersom de präglas av fantastiska platser för att bada i maj.

Liksom Dominikanska republiken erbjuder alla Karibiska öarna chansen att upptäcka paradisiska stränder där du kan bada i maj.

Karta över havstemperaturer i maj

drömbad behagligt bad svalt bad kalla bad isande bad
Ändra enheter