Var kan man bada och åka till stranden i december 2024?Var kan man hitta en behaglig havstemperatur under månaden i december?

Vill du åka till stranden i december Men var ska man åka för att vara säker på att få ett vatten med bra temperatur och kunna bada på ett behagligt vis? Svaret finns här med havstemperaturen i december överallt i världen och våra rekommendationer på destinationer dit man kan åka för att med säkerhet kunna njuta av havet.

Topp 15 för länder där man kan bada i december 2024Var kan man bada i december i världen?

December är redan i hjärtat av vintersäsongen på norra halvklotet. Många badplatser som besöks av folkmassan på sommaren är inte lika folktäta, vilket betyder att du måste leta efter rätt plats i december för att njuta av varm sol på en vacker strand med fin sand och trevlig havstemperatur.

För att koppla av vid havet kan du åka till Kanarieöarna som präglas av behaglig temperatur och solens närvaro. Du kan också åka till andra destinationer som Cypern eller Malta men förvänta dig att vattentemperaturen redan är kylig. I norra Europa fryser havet till is.

Med isande badvatten är det bäst att ge upp simning om du är i den norra delen av Amerika i oktober. Å andra sidan kommer du att njuta av en trevlig havstemperatur i Latinamerika, antingen för att utöva aktiviteter som kitesurfing eller surfing.

December är en av de bästa tiderna för ett dopp i havet i asiatiska länder. Det finns naturligtvis det eftertraktade Thailand men det finns också andra länder att upptäcka där simning i december kan ge dig en makalös känsla av komfort. Vissa badplatser i Japan och Taiwan är vackra vid denna tid på året.

Förutom Kenya och Senegal är de flesta öarna som ligger sydväst om Indiska oceanen idylliska semesterplatser vid havet: Seychellerna, Reunion Island, Mauritius och ön de Rodrigues får du inte missa om du vill dra nytta av klimatförhållandena och det varma havet. Alla destinationer i Afrika är gynnsamma men undvik Maghreb-länderna eftersom vattnet troligtvis kommer vara friskt där.

Om du har en förkärlek till länderna i Mellanöstern, så är Förenade Arabemiraten med Sultanatet Oman magnifika och har vackra platser där du kan simma i december. Stränderna i Turkiet och Libanon blir lugna igen på grund av kylan i vattnet.

De karibiska öarna är perfekta för att glömma den kalla vintern på norra halvklotet. Havstemperaturen är behaglig och det är trevligt att njuta av solen och den härliga värmen i atmosfären.

Karta över havstemperaturer i december

drömbad behagligt bad svalt bad kalla bad isande bad
Ändra enheter