Var kan man bada och åka till stranden i januari 2025?Var kan man hitta en behaglig havstemperatur under månaden i januari?

Vill du åka till stranden i januari Men var ska man åka för att vara säker på att få ett vatten med bra temperatur och kunna bada på ett behagligt vis? Svaret finns här med havstemperaturen i januari överallt i världen och våra rekommendationer på destinationer dit man kan åka för att med säkerhet kunna njuta av havet.

Topp 15 för länder där man kan bada i januari 2025Var kan man bada i januari i världen?

Om du planerar att åka på semester i solen för att glömma den kalla vintern så är det bäst att du väljer din destination noga eftersom det kryllar av vackra platser att åka till i januari. Oavsett om du bestämmer dig för att åka till Karibien eller Sydostasien så kommer du att ha många ställen att välja mellan.

I Europa är de flesta badplatserna inte gynnsamma för att bada på grun av den kalla vattentemperaturen. Även platser som är kända för bad och stränder erbjuder endast kallt vatten så här års: det är fallet med stränderna på Kreta eller Cypern.

Om du väljer Nordamerika, i detta fall USA, är det bara stränderna i Miami, Fort Lauderdale och Tampa som säkerställer att du kan ta dig en trevlig simtur. Däremot kommer de flesta orter i Central- och Sydamerika bjuda på behaglig värme och en perfekt havstemperatur.

Länderna i Sydostasien som Thailand, Filippinerna, Indonesien, Maldiverna eller stränderna i södra Indien är utmärkta destinationer för att tillbringa avkopplande stunder. De sticker ut från andra platser eftersom de präglas med behaglig temperatur i havet i januari.

Januari är gynnsam för att bada i de flesta afrikanska länderna vid kusten, utom Maghreb-länderna där vattnet inte är speciellt varmt i januari: som Marocko och Tunisien. Å andra sidan kan du njuta av behaglig simning i Kap Verde. När det gäller öarna i Indiska oceanen är temperaturen helt enkelt perfekt. De som gillar att dyka kommer kunna göra det om de åker till Afrikas östra kuster.

Du kommer tillbringa trevliga stunder i Mellanöstern. Solen är framme och värmen är behaglig. Även de som gillar att dyka kan njuta av havets behagliga temperatur. Undantaget är de turkiska badorterna där vattnet i januari inte är speciellt varmt.

Januari är en av de bästa månaderna för att koppla av på de Karibiska öarna. Vädret är inte bara nästan perfekt tack vare regnbrist, utan havstemperaturen är även den perfekt.

Karta över havstemperaturer i januari

drömbad behagligt bad svalt bad kalla bad isande bad
Ändra enheter