Var kan man bada och åka till stranden i oktober 2024?Var kan man hitta en behaglig havstemperatur under månaden i oktober?

Vill du åka till stranden i oktober Men var ska man åka för att vara säker på att få ett vatten med bra temperatur och kunna bada på ett behagligt vis? Svaret finns här med havstemperaturen i oktober överallt i världen och våra rekommendationer på destinationer dit man kan åka för att med säkerhet kunna njuta av havet.

Topp 15 för länder där man kan bada i oktober 2024Var kan man bada i oktober i världen?

Då de flesta badplatserna på norra halvklotet återvinner sitt lugn i oktober, så förblir många platser i världen populära resmål där du kan bada i oktober med många besökare. De gynnas av en trevlig havstemperatur som ger dig en behaglig känsla.

I Algarve-regionen i Portugal, södra kusten i Spanien och den italienska kusten kan du fortfarande njuta av en trevlig simtur i havet i oktober. Öarna som badar i Medelhavet, Grekland och dess öar är fortfarande favoritdestinationer för turister som vill spendera semestern i solen i Europa.

Om du vill till Nordamerika så kommer bara Florida och den Mexikansk golfen erbjuda tillräckligt varmt vatten för bad. Du kan också åka till latinamerika, förutom Argentina, Uruguay, Chile och Peru som har kyligt vatten.

Oktober markerar slutet av monsunsäsongen. De flesta av platserna avslöjar sin prakt och präglas av vackra omgivningar där du kan bada i oktober. Thailand, Maldiverna, Vietnam, Japan och andra indonesiska stränder som Bali är några av dem.

Vid denna tid på året är de flesta av badplatserna i Afrika välkomnande utom i Namibia. Men Senegal och Seychellerna överträffar långt dina förväntningar när det gäller tillfredsställelse. Sol och värme kombinerat med behaglig havstemperatur gör så du kommer tillbringa en drömsemester.

Tack vare värmen som sjunker så blir klimatförhållandena i Egypten mycket bekväma för att spendera tid vid havet. Bortsett från stränderna i Turkiet så är semestermålen i solen i Mellanöstern mycket attraktiva särskilt med storslagna platser där du kan simma i oktober.

I oktober är stränderna i Guadeloupe, Martinique, Kuba och Dominikanska republiken mycket folktäta, eftersom många åker dit på semester i oktober för att njuta av vackra landskap och värmen. Oavsett om du vill surfa, dyka eller segla så finns det många vackra platser att göra det på i Karibien.

Karta över havstemperaturer i oktober

drömbad behagligt bad svalt bad kalla bad isande bad
Ändra enheter